Opleiding Novaka Vakopleiding Verkoop Buitendienst

De Vakopleiding Verkoop Buitendienst is gericht op buitendienstmedewerkers in de kantoorartikelenbranche. Met deze kwalitatief hoogstaande opleiding kan de medewerker zich op een toegankelijke manier bijscholen en een branche-erkend diploma behalen. Deelnemers vergroten hun productkennis en de verkoopvaardigheden voor de buitendienst via de online opleiding ‘Leren bij Novaka’ en een aanvullende verkooptraining. Dit leidt tot meer tevreden klanten en betere verkoopresultaten.

Opzet Vakopleidingen

De opleiding Verkoop Buitendienst is specifiek gericht op verkoop aan bedrijven door accountmanagers. Daarom krijg je als deelnemer gerichte vakkennis van alle productgroepen waarin de zakelijke consument is geïnteresseerd.

Online Studeren

In het e-learning gedeelte van de vakopleiding komt assortiment aan bod dat aan de B2B-kant van de kantoorartikelenbranche wordt verkocht. Dit gebeurt op een toegankelijke en interactieve manier. Als deelnemer leer je niet alleen wat de kenmerken en werking van de verschillende producten zijn, maar ook wat de verkoopcriteria zijn.  Deze criteria zijn van belang om de klant een goed, gericht advies te kunnen geven en waar mogelijk vanuit een totaaloplossing te denken.

Gerichte verkooptraining

Je vergroot en versterkt je verkoopvaardigheden met een verkooptraining van vier dagdelen. Tijdens deze verkooptraining leer je als buitendienstmedewerker hoe je:

het rendement van verkoopgesprekken kunt vergroten met de juiste gesprekstechnieken;
de totale koopbehoefte van de klant helder kunt krijgen en daar vervolgens op kan aansluiten;
een optimaal resultaat kunt bereiken met inzicht in de marge en de kostenstructuur;
weerstand en tegenwerpingen kunt ombuigen;
concepten kunt verkopen.

(Voor de senior accountmanagers met ruime ervaring en/of grote accounts, biedt Novaka Academy een speciale verkooptraining aan. Hierin ligt de nadruk meer op het omgaan met inkopers en gaat de trainer minder uitgebreid in op de onderwerpen die hierboven staan.)

Online Studeren

Bij inschrijving meld je je aan voor de online opleiding 'Leren bij Novaka' en een van de verkooptrainingen. Binnen een week na inschrijving krijg je de inlogcode thuis gestuurd en kan je aan de slag. Na inschrijving heb je zes maanden de tijd om de opleiding te doorlopen en in die periode kan je gebruik maken van de uitgebreide, digitale encyclopedie.

Erkend Diploma

Deelnemers die slagen voor het landelijke examen en hebben deelgenomen aan de verkooptraining, ontvangen het branche-erkende diploma Novaka Academy Verkoop Buitendienst.

Examens

Vier maal per jaar plant IMKO Vakopleidingen examens in. Inschrijven kan via de IMKO Vakopleidingen website. De examens worden afgenomen onder toezicht. Examens vinden plaats op een centrale locatie in Nederland. In 2017 gebeurt dit in Nieuwegein.

Aanmelden kan tot uiterlijk vier weken voor het examen. Voor de actuele examenplanning en het inschrijven voor examens, ga naar het tabblad 'examens'. 

Kosten

De kosten van de opleiding Novaka Vakopleiding Verkoop Buitendienst van Imko opleidingen zijn als volgt:

Examengeld€ 87,50 per module excl. BTW

Lesgeld ineens€ 1.095,00.

Schrijf je nu in Vraag informatie aan