Opleiding Novaka Vakopleiding Verkoop Winkel

De Vakopleiding Verkoop Winkel is gericht op verkoopmedewerkers in de kantoorartikelenbranche die verantwoordelijk zijn voor de verkoop aan consumenten. Met deze kwalitatief hoogstaande opleiding kan de medewerker zich op een toegankelijke manier bijscholen en een branche-erkend diploma behalen. Deelnemers vergroten hun productkennis en verkoopvaardigheden via de online opleiding ‘Leren bij Novaka’ en een aanvullende verkooptraining. Dit leidt tot meer tevreden klanten en betere verkoopresultaten.

Opzet Vakopleidingen

De opleiding Verkoop Winkel is specifiek gericht op de verkoop aan (eind)consumenten. Daarom krijg je als deelnemer gerichte vakkennis van alle productgroepen aangereikt waarin de particuliere consument is geïnteresseerd. Bovendien ontdek je met welke verkooptechnieken je ervoor kunt zorgen dat de consument juist díe producten koopt die aansluiten op zijn behoefte.

Online studeren

In het e-learning gedeelte van de vakopleiding komt bijna het gehele assortiment aan bod dat in de kantoorartikelenbranche aan consumenten wordt verkocht. Dit gebeurt op een toegankelijke en interactieve manier. Je leert niet alleen wat de kenmerken en werking van de verschillende producten zijn, maar ook wat de verkoopcriteria zijn. Deze criteria zijn van belang om de klant uiteindelijk een goed advies te kunnen geven.

Daarnaast vergroot je je verkoopvaardigheden met behulp van een speciale, digitale verkoopcase en een verkooptraining van drie dagdelen. Tijdens deze verkooptraining komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Klantgerichtheid
  • Klantgedrag
  • Vier fasen van het verkoopgesprek
  • Klanttypes
  • Koopmotieven, bijverkoop en het verkopen van huismerken.

Zes maanden toegang

Bij inschrijving meld je je aan voor de online opleiding 'Leren bij Novaka' en een van de verkooptrainingen. Binnen een week na inschrijving krijg je de inlogcode thuis gestuurd en kan je aan de slag. Na inschrijving heb je zes maanden de tijd om de opleiding te doorlopen en in die periode kan je gebruik maken van de uitgebreide, digitale encyclopedie.

Erkend Diploma

Deelnemers die slagen voor het landelijke examen en hebben deelgenomen aan de verkooptraining, ontvangen het branche-erkende diploma Novaka Academy Verkoop Winkel.

Examens

Vier maal per jaar plant IMKO Vakopleidingen examens in. Inschrijven kan via de IMKO Vakopleidingen website. De examens worden afgenomen onder toezicht. Examens vinden plaats op een centrale locatie in Nederland. In 2017 gebeurt dit in Nieuwegein.

Aanmelden kan tot uiterlijk vier weken voor het examen. Voor de actuele examenplanning en het inschrijven voor examens, ga naar het tabblad 'examens'. 

Kosten

De kosten van de opleiding Novaka Vakopleiding Verkoop Winkel van Imko opleidingen zijn als volgt:

Examengeld€ 87,50 per module excl. BTW

Lesgeld ineens€ 895

Schrijf je nu in Vraag informatie aan